BLOG OM STRESS OG MENTAL SUNDHED

Som Camilla Thind Sunesen, direktør for sundhedsudvikling hos Danica Pension, korrekt påpeger i sidste uge i Børsen (Danica vil have ændret regler: "Læger forhin­dres i at hjælpe stress­ramte") er det afgørende at tilbyde stressramte hurtig og effektiv hjælp. Jeg mener, at vi kan optimere indsatsen yderligere ved at inddrage eksterne konsulenter...

Stress er et stigende problem i danske virksomheder, og det har desværre store negative konsekvenser for både medarbejdere og bundlinje. En undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at stress årligt koster danske virksomheder16,4 mia. kr. årligt i produktionstab.

Selvomsorg, også kaldet egenomsorg, er en række aktiviteter, du kan udføre for at forbedre dit mentale og fysiske velvære. Det handler om at tage dig tid til at passe på dig selv og dine behov, og dermed give dig selv de bedste forudsætninger for at håndtere hverdagens udfordringer, herunder stress.

God søvn er afgørende for vores fysiske og mentale velvære. Når vi sover, reparerer og genopbygger kroppen sig selv, og hjernen bearbejder information fra dagen og lagrer den i hukommelsen. Dårlig søvn kan derimod have en række negative konsekvenser for vores krop, sind og adfærd og det har jeg skrevet om her på bloggen:

Livet er en rejse fyldt med op- og nedture, glæde og sorg, succes og udfordringer. En af de største udfordringer, vi kan møde på denne rejse, er stress. Stress kan have en enorm indflydelse på vores liv, både fysisk og mentalt. Den kan dræne vores energi, forstyrre vores søvn, svække vores immunforsvar og i svære tilfælde føre til angst og...